top of page

De slager

De slager

Onze vleesproducten worden bereid bij ambachtelijke slager Wouda uit Stroobos. Zijn kleinschalig slagerij past prima bij onze manier van werken: lokaal, snel en vers verwerkt, gebaseerd op het kop-tot-staart principe, waarmee bedoeld wordt dat er geen vlees wordt verspild. De bereiding geschiedt zonder kleur- of kunstmatige smaakstoffen, bindmiddelen of voedingszuren.

 

Naast vers vlees maakt de slager ook vleeswaren voor de markt, vaak met recepten die hij nog van zijn opa heeft gekregen. Zo worden de hammen en worsten nog handmatig geknoopt, gekookt, gerookt of gedroogd.

Geitenvlees

Wij verkopen jong geitenlamsvlees in de vorm van kotelet, boutblokjes, hele bout, schouder, levertjes, lamsgehakt of merquez-worst. De dieren op leeftijd worden verwerkt in de droge worst. In het voorjaar verkopen wij de delicatesse Capretto, het jongste en malste lamsvlees dat je nergens anders kunt kopen.

Tegenwoordig zijn er veel recepten met geitenvlees te vinden, zoals Mediteraanse koteletjes met knoflook en rozemarijn, Marokaanse Tahin met bout, pompoen en droogvruchten, en Indonesische Rendang Kambing. Desalniettemin is het een relatief onbekend product onder het grote publiek. 

bottom of page