De Slager

De Slager

De bereiding van het vlees en vleeswaren worden gedaan bij de ambachtelijke slager Wouda in Stroobos. Zijn kleinschalig slagerij past prima bij onze manier van werken. De producten worden bereid naar biologische richtlijnen.

 

De slagen doet alles nog met de hand, zoals knopen van de hammen en drogen en roken in zijn 80 jaar oude rookruimte. Naast vers vlees maakt de slager ook vleeswaren van recepten die hij nog van zijn vader en opa heeft geleerd. Zo worden alle rookworsten en hammen op traditionele manier gerookt en gedroogd.

Samen met slager Wouda worden voor de afwisseling bijzondere ouderwetse recepten bereid zoals leverworst of grillworst. 

Geitenvlees

Wij verkopen jong geitenlamsvlees in de vorm van kotelet, boutblokjes, hele bout, schouder, levertjes, lamsgehakt of merquez worst. De dieren op leeftijd worden verwerkt in de droog worst. 

In het voorjaar verkopen wij de delicatesse Capretto,  het jongste en malste lamsvlees wat je nergens anders kunt kopen.

Tegenwoordig staan er veel recepten met geitenvlees bekend zoals Mediteraanse koteletjes met knoflook en rozemarijn, Marokaanse Tahin met bout, pompoen en droogvruchten, en Indonesische Rendang Kambing. Al ruim  25 jaar en is desalniettemin relatief onbekend onder het grote publiek.