top of page

Het mooiste plekje in het Westerkwartier

De boerderij

De boerderij

Bedrijfsvoering

De boerderij is gelegen in het idyllische coulisselandschap van het Westerkwartier (provincie Groningen). We hebben het bedrijf zo ingericht dat de dieren zoveel mogelijk persoonlijke vrijheid hebben en beschermd zijn tegen wind en regen. De dieren hebben veel ruimte in de stal en kunnen de hele zomer naar buiten. Alleen ’s winters wordt de stal gesloten om de dieren te beschermen tegen kou en regen. De elektriciteit voor het bedrijf wordt opgewekt door 44 zonnepanelen op het dak van de schuur.

 

Wij verbouwen zelf ons hooi en strooigoed op vier hectaren land, dat alleen met onze eigen stalmest wordt bemest. Het land maaien we pas na 1 juni (na de broed van weidevogels), waardoor we de biodiversiteit stimuleren. Als we stro aankopen doen wij dat bij Maatschap Ottema-Wiersma, een biologisch veeteelt- en forage-handelsbedrijf gevestigd in Midwolde.

 

Daarnaast voeren we de dieren 100% biologisch A-brok, naast het ruwvoerdieet dat we zelf verbouwen. We krijgen weinige bezoek van de dierenarts omdat de dieren goed gevoed en gezond zijn. We gebruiken alleen antibiotica als dat echt nodig is.

 

Alle producten worden verwerkt zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen, bindmiddelen of voedingszuren. Dat betekent dat wij het vlees verwerken met échte kruiden van biologische afkomst en dat wij de vleeswaren verwerken op een ambachtelijke wijze.

 

SKAL-keurmerk

 

Sinds 2020 hebben we na 29 jaar het SKAL-certificaat helaas moeten opzeggen. Als klein bedrijf konden we praktisch en financieel niet meer voldoen aan de eisen van het keurmerk. Het is spijtig, omdat we deelnemer waren van het eerste uur.

 

Verder voldoen wij volledig aan de eisen om dieren biologisch te voeren en te huisvesten en hebben de dieren meer ruimte en vrijheid dan wat het SKAL-certificaat voorschrijft.

 

Alle producten die wij verkopen op de markt en die niet van ons eigen bedrijf komen, zijn allemaal biologisch gecertificeerd.

"Na 30 jaar biologisch boeren word je nooit meer gangbaar"
bottom of page